Losos se špenátem 1
Suroviny
- 200 g Losos - filety
 - 400 g Špenát listový čerstvý
 - 160 g Brambory
 - 10 ml Olej z vlašských ořechů
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 52 mg
 - Draslík 2129.4 mg
 - Vláknina 18483.9 mg
 - Vitamín A 18483.9 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85.1 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé z lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Omyjeme listy špenátu, po okapání je natrháme na hrubé kousky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme najemno. Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme. Ve slané vodě povaříme brambory, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme olej z vlašských ořechů, filé z lososa rozdělíme na kousky a z obou stran opečeme. Pak ho uchováme v teple.
 - 
                                3
Na zbytku tuku na pánvi zlehka osmažíme česnek a cibuli, potom přidáme rajčata, následně uvařené brambory a nakonec vmícháme špenát. Asi minutu za stálého míchání podusíme, aby špenát změkl.
 - 
                                4
Nakonec špenát okořeníme a spolu s lososem podáváme na dvou hlubokých talířích.