Červená lilková polévka s kari kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 4299 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 2247.2 mg
 - Vláknina 44360 mg
 - Vitamín A 44360 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.3 mg
 - Vitamín E 8.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky silné asi 2,5cm.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli restujeme v kastrolu s trochou oleje asi 3 minuty. Přidáme nasekanou papričku, kari koření, skořici a hřebíček. Osolíme a ještě 2 minuty restujeme.
 - 
                                3
Potom přidáme připravený lilek, rozmačkaná rajčata a přilijeme vývar. Kastrol částečně zakryjeme pokličkou a zvolna necháme polévku probublávat 40 minut.
 - 
                                4
Odstavíme z plotny a po vychladnutí propasírujeme. Před podáváním ohřejeme, dosolíme a opepříme.