Grilovaný tuňák v bylinkové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Tuňák obecný
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 683 mg
  • Vláknina 1420.5 mg
  • Vitamín A 1420.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vsypeme najemno nasekané bylinky a rozdrcený bobkový list. Přidáme hořičičné semínko, přilijeme citronovou šťávu a vše dobře promícháme.

  • 2

    Plátek tuňáka o hmotnosti 400-500g z bou stran potřeme připravenou marinádou.

  • 3

    Tuňáka položíme na gril a zprudka opékáme asi 5 minut z každé strany za častého potírání marinádou.

Komentáře k receptu