Královské čekankové puky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g čekankové puky
  • 150 ml Mléko odtučněné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 55 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 41.1 mg
  • Vláknina 110.7 mg
  • Vitamín A 110.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové puky oloupeme a spodní část odkrojíme.

  • 2

    Připravené puky povaříme v osolené vodě 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce s odtučněným mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

  • 4

    Čekankové puky rozložíme do zapékací mísy a zalijeme rozšlehanými vejci.

  • 5

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut, dokud vejce neztuhnou.

Komentáře k receptu