Mořský jazyk na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máta
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Mořský jazyk filety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kerblík
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 33 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 416.3 mg
  • Vláknina 4173.5 mg
  • Vitamín A 4173.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Dužinu rozmačkáme v misce, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Směs rozdělíme na talíře.

  • 2

    Na tenké plátky nakrájené syrové filety z mořského jazyka pokryjeme nasekanými bylinkami. Plátky položíme na rajčatovou směs.

  • 3

    Pokrm necháme před podáváním 1 hodinu uležet v chladničce.

Komentáře k receptu