Kumkvatová marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 59.3 mg
 - Vláknina 4088 mg
 - Vitamín A 4088 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kumkvaty nakrájíme na co nejmenší kousky, vybereme jadérka, která vložíme do plátěného pytlíku. Citron vymačkáme, kůru pokrájíme na tenké proužky, jádra přidáme do plátěného pytlíku.
 - 
                                2
Do varné nádoby vložíme nakrájené kumkvaty, pokrájenou citrónovou kůru a pytlík s jádry. Přilijeme vymačkanou citrónovou šťávu a vodu, za nízkého příkonu tepla uvedeme do varu a zvolna vaříme 1,5 hodiny, až slupky z kumkvatů zcela změknou. Vyjmutý plátěný pytlík vymačkáme do směsi.
 - 
                                3
Přisypeme cukr, za stálého míchání necháme rozpustit a v nezakryté nádobě vaříme asi 25 minut, až marmeláda začne houstnout.
 - 
                                4
Marmeládu odstavíme, sebereme pěnu a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme poté, až marmeláda zchladne.