Kumkvatová marmeláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Kumkvát
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 59.3 mg
  • Vláknina 4088 mg
  • Vitamín A 4088 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kumkvaty nakrájíme na co nejmenší kousky, vybereme jadérka, která vložíme do plátěného pytlíku. Citron vymačkáme, kůru pokrájíme na tenké proužky, jádra přidáme do plátěného pytlíku.

  • 2

    Do varné nádoby vložíme nakrájené kumkvaty, pokrájenou citrónovou kůru a pytlík s jádry. Přilijeme vymačkanou citrónovou šťávu a vodu, za nízkého příkonu tepla uvedeme do varu a zvolna vaříme 1,5 hodiny, až slupky z kumkvatů zcela změknou. Vyjmutý plátěný pytlík vymačkáme do směsi.

  • 3

    Přisypeme cukr, za stálého míchání necháme rozpustit a v nezakryté nádobě vaříme asi 25 minut, až marmeláda začne houstnout.

  • 4

    Marmeládu odstavíme, sebereme pěnu a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme poté, až marmeláda zchladne.

Komentáře k receptu