Zavařenina s celými višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 48.7 mg
 - Vláknina 900 mg
 - Vitamín A 900 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytých a vypeckovaných višní navážíme 1,4 kg a nasypeme do velkého hrnce, na středním plameni přivedeme k varu a až ovoce začne bublat, hrnec odstavíme z plamene a zamícháme želírovací cukr 3plus1.
 - 
                                2
Připravenou směs nalijeme do studené mísy a nejméně 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách odleželou směs přelijeme zpátky do hrnce, vaříme asi 2 minuty a uděláme želírovací zkoušku. Je-li želírovací zkouška v pořádku přilejeme třešňovici, zamícháme a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a dobře uzavřeme. Můžeme také 1-2 sklenice naplnit rosolem bez plodů.