Povidla ze švestek s perníkovým kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 51 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 140.8 mg
 - Vláknina 2460 mg
 - Vitamín A 2460 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Povidla vaříme ze sušených a čerstvých švestek. Sušené švestky asi na 1 hodinu namočíme do portského vína. Čerstvé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Rozpůlené švestky smícháme se švestkami namočenými v portském víně a přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme asi 30 minut. Uvařené švestky rozmixujeme.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 170°C. Do velké ohnivzdorné nádoby nalijeme rozmixované švestkové pyré a pečeme v troubě, na střední pozici, asi 3 hodiny, vždy po půl hodině promícháme. Do hotových povidel zamícháme sáček perníkového koření, povidly naplníme sklenice vypláchnuté horkou vodou a uzavřeme.