Kompotovaný rybíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 275.5 mg
 - Vláknina 8600 mg
 - Vitamín A 8600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralý rybíz propláchneme důkladně studenou vodou, otrháme ze stopek, necháme okapat a rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce a sklenice dobře zavíčkujeme.
 - 
                                2
Urovnáme na mžížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.