Džem z čerstvých švestek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 2 kg Švestky
  • 1.2 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 210.9 mg
  • Vláknina 3733.3 mg
  • Vitamín A 3733.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé švestky důkladně omyjeme, rozkrojíme a odstraníme pecky. Polovinu jich vložíme do hrnce a za stálého míchání doměkka podusíme. Přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se cukr nerozpustí.

  • 2

    Zbylé švestky nakrájíme na malé kousky, přidáme do hrnce a rychle vaříme, až džem začne rosolovatět. Mezitím neustále mícháme.

  • 3

    Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu