Džem z čerstvých švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 210.9 mg
 - Vláknina 3733.3 mg
 - Vitamín A 3733.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé švestky důkladně omyjeme, rozkrojíme a odstraníme pecky. Polovinu jich vložíme do hrnce a za stálého míchání doměkka podusíme. Přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
 - 
                                2
Zbylé švestky nakrájíme na malé kousky, přidáme do hrnce a rychle vaříme, až džem začne rosolovatět. Mezitím neustále mícháme.
 - 
                                3
Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.