Džem z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 244.7 mg
 - Vláknina 3666.7 mg
 - Vitamín A 3666.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2796 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně očistíme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Polovinu jich prolisujeme, přemístíme do kastrolu a povaříme. Poté přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se nerozpustí.
 - 
                                2
Přidáme zbylé třešně a za stálého míchání vaříme, až džem začne rosolovatět. Horký rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.