Sterilované kedlubny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 35 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1058 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 239 mg
 - Vláknina 4500 mg
 - Vitamín A 4500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme do vody okyselené octem a cca 5 minut povaříme. Poté vyjmeme, necháme okapat a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme kedlubny a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci znovu zopakujeme. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.