Rajčata sterilovaná v oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 672 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 574.7 mg
 - Vláknina 6750.8 mg
 - Vitamín A 6750.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme menší, tvrdá rajčata. Očistíme je, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Průběžně proložíme cibulí a křenem. Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přidáme hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Nakonec do každé sklenice přilijeme olej a zavíčkujeme.
 - 
                                2
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.