Rybízová marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 645.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 362 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz důkladně očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat. Dáme do kastrolu, podlijeme 2 dl vody a rozmačkáme. Hrnec přiklopíme a na středním ohni rybíz vaříme až do jeho rozvaření. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Vychladlý rybíz prolisujme na mlýnku na ovoce. Změříme množství tekutiny a na 1 l a přidáme 800 g cukru. Hrnec vrátíme na sporák a vaříme, aby se rozpustil cukr, za stálého míchání povaříme ještě 10 minut. Přidáme Pektogel, zamícháme, přisypeme ještě Sorban, povaříme 1 minutu a marmeládu stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Hotovou marmeládou plníme připravené sklenice. Dobře je uzavřeme, obrátíme víčky dolu na 5 minut, potom zase obrátíme. Necháme marmeládu vychladnout a uskladníme na suchém a chladném místě.