Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Suroviny
- 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Jalovec
 - 1 ks Kančí kýta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Víno červené
 - 1 hrnek Marmeláda šípková
 - 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Křen
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3634 kcal
 - Sacharidy 208 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 377 mg
 - Bílkoviny 224 g
 - Uhlovodany 205 g
 - Cholesterol 13 mg
 - Draslík 2814 mg
 - Vláknina 18066 mg
 - Vitamín A 18066 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z červeného vína, soli, pepře, bobulek jalovce, bobkového listu, česneku a cibule připravíme nálev, ve kterém uvaříme kančí kýtu doměkka. Ve vývaru necháme vychladnout.
 - 
                                2
Omáčku připravíme, že do šípkové zavařeniny přidáme smetanu, mouku, vývar z kýty a cukr.
 - 
                                3
Za stálého míchání uvaříme.
 - 
                                4
Kýtu nakrájíme na plátky, posypeme strouhaným křenem a se šípkovou omáčkou podáváme.