Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem
Suroviny
- 350 g Kuřecí stehna
 - 50 g Švestky sušené vypeckované
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Kari koření
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 876 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 154.6 mg
 - Draslík 543.7 mg
 - Vláknina 6041.6 mg
 - Vitamín A 6041.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyté a oloupané jablko nastrouháme na jemném struhadle do misky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a nakrájíme na proužky.
 - 
                                2
V hlubší pánvi na másle a oleji zpěníme cibuli, za stálého míchání přidáme maso, osolíme mořskou solí, posypeme kari, pepřem a společně s cibulí ho prudce orestujeme. Přimícháme nastrouhaná jablka, švestky, sójovou omáčku, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2-4 minuty. Jen dáváme pozor, aby se maso nepřipálilo. Poté přilijeme 200-250ml vody a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 20 minut.
 - 
                                3
Během vaření maso občas promícháme, ke konci dušení (přibližně 2-3 minuty) přidáme 2 lžíce zakysané smetany, tak omáčku zjemníme. Podle chuti ji nakonec dosolíme.
 - 
                                4
Kuřecí maso na kari podáváme hned teplé.