Křupavé pohankovo-mandlové keksy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Mouka pohanková
  • 180 g Mouka mandlová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pohanková
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 27.7 mg
  • Vláknina 242.8 mg
  • Vitamín A 242.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme pohankovou a mandlovou mouku, přidáme do ní mletý zázvor, sůl, pepř, sypkou směs promícháme, pak přidáme vlahou vodu, vejce a utřené stroužky česneku. Znovu vše promícháme a na pomoučeném vále rukama vypracujeme polotuhé těsto. Vytvarujeme ho do malého obdélníku, těsto vložíme mezi dvě vrstvy pečícího papíru a válečkem rozválíme na velmi tenkou placku silnou okolo 2-3mm.

  • 2

    Poté rozválené těsto i s pečícím papírem položíme na plech, vrchní pečíci papír opatrně odstraníme, pak rádýlkem těsto nakrájíme na trojúhelníčky nebo čtverečky. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 15 minut dozlatova.

  • 3

    Po vychladnutí nakrájené keksy od sebe oddělíme a podáváme.

Komentáře k receptu