Houskový knedlík třený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 140 g Tuk
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3953 kcal
  • Sacharidy 449 g
  • Tuky 193 g
  • Sodík 767 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 1163.4 mg
  • Draslík 310.9 mg
  • Vláknina 24000 mg
  • Vitamín A 24000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky a tuk utřeme do pěny, postupně vmícháme vlažné, osolené mléko, střídavě s moukou.

  • 2

    Do těsta zapracujeme na tuku osmahnuté, drobně nakrájené žemle a nakonec tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Těsto zavážeme do navlhčeného ubrousku a vaříme hodinu v osolené vodě.

Komentáře k receptu