Želé z bezinkového sirupu s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 620 ml Voda pitná
  • 75 ml Sirup bezinkový
  • 1 hrst Hroznové víno
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 19.6 mg
  • Vláknina 184.5 mg
  • Vitamín A 184.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve džbánku promícháme studenou vodu (600 ml) s bezinkovým sirupem.

  • 2

    Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Potom misku postavíme nad páru a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.

  • 3

    Želatinu přidáme do džbánku se sirupem a dobře promícháme. Nalijeme do sklenic a necháme nejméně 2 hodiny ztuhnout v chladničce.

  • 4

    Želé podáváme ozdobené ušlehanou smetanou a omytým hroznovým vínem.

Komentáře k receptu