Aspik z čerstvé zeleniny s olivovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pistácie
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 plátek Želatina
  • 0.75 dl Vývar drůbeží
  • 0.75 dl Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olivová pasta černá
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 499.3 mg
  • Vláknina 6181 mg
  • Vitamín A 6181 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu, rajčata, okurek, papriku a petrželovou nať omyjeme, drobně nakrájíme, dáme do mixéru, přidáme rajčatový protlak, 0.75 dl drůbežího vývaru, sůl, pepř, bazalku a rozmixujeme na jemné pyré.

  • 2

    Želatinu dáme do vody nabobtnat, pak ji vymačkáme a rozpustíme v 0.75 dl teplého drůbežího vývaru. Rozpuštěnou želatinu zamícháme do zeleninového pyré. Nakonec přimícháme pistácie.

  • 3

    Chlebíčkovou formu vypláchneme vodou, nalijeme do ni zeleninový aspik a dáme chladit na 2 hodiny do chladničky.

  • 4

    Plísňový sýr (zelenou Gorgonzolu) umícháme s máslem a opepříme bílým pepřem.

  • 5

    Olivovou pastu si vymícháme s olejem, octem a cukrem, tak nám vznikne olivová omáčka.

  • 6

    Ztuhnutý zeleninový aspik vyklopíme, natřeme ozdobně vrstvou sýrového krému, nakrájíme na plátky a porce podáváme s lžicí olivové omáčky.

  • 7

Komentáře k receptu