Aspik z čerstvé zeleniny s olivovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Sýr Gorgonzola
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 50 g Pistácie
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Bazalka
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 ks Paprika červená
 - 4 plátek Želatina
 - 0.75 dl Vývar drůbeží
 - 0.75 dl Vývar drůbeží
 - 4 polévková lžíce Olivová pasta černá
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 793 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 67.5 mg
 - Draslík 499.3 mg
 - Vláknina 6181 mg
 - Vitamín A 6181 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu, rajčata, okurek, papriku a petrželovou nať omyjeme, drobně nakrájíme, dáme do mixéru, přidáme rajčatový protlak, 0.75 dl drůbežího vývaru, sůl, pepř, bazalku a rozmixujeme na jemné pyré.
 - 
                                2
Želatinu dáme do vody nabobtnat, pak ji vymačkáme a rozpustíme v 0.75 dl teplého drůbežího vývaru. Rozpuštěnou želatinu zamícháme do zeleninového pyré. Nakonec přimícháme pistácie.
 - 
                                3
Chlebíčkovou formu vypláchneme vodou, nalijeme do ni zeleninový aspik a dáme chladit na 2 hodiny do chladničky.
 - 
                                4
Plísňový sýr (zelenou Gorgonzolu) umícháme s máslem a opepříme bílým pepřem.
 - 
                                5
Olivovou pastu si vymícháme s olejem, octem a cukrem, tak nám vznikne olivová omáčka.
 - 
                                6
Ztuhnutý zeleninový aspik vyklopíme, natřeme ozdobně vrstvou sýrového krému, nakrájíme na plátky a porce podáváme s lžicí olivové omáčky.
 - 
                                7