Rosol ze želatiny sladký
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 66.3 mg
 - Vláknina 1486.7 mg
 - Vitamín A 1486.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme bílek a rozšleháme. Za stálého šlehání přivedeme k varu, pomalu přilijeme sirup, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
 - 
                                2
Do mísy nalijeme vodu, přidáme želatinu, cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, pomerančovou a citronovou šťávu, promícháme a necháme bobtnat. Obsah hrnce nalijeme do mísy, necháme vychladnout, nakonec přilijeme likér.
 - 
                                3
Před použitím necháme rosol v lednici dobře vychladit.