Želé z rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 234 mg
 - Vláknina 1810 mg
 - Vitamín A 1810 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté snítky rozmarýnu pořádně osušíme, aby v horkém cukru neprskaly, a otrháme je ze snítek (asi 50 g).
 - 
                                2
V hrnci svaříme vodu s cukrem, asi 12 minut, cukr zkaramelizuje; dostane světle hnědou barvu. Do zkaramelizovaného cukru přisypeme lístky rozmarýnu a 1 minutu povaříme, cukr opět začne hnědnout. Přilijeme pomerančovou štávu a za promíchávání vaříme asi 5 minut, aby se rozpustil cukr. Směs odstavíme z ohně a necháme chladnout na pokojovou teplotu.
 - 
                                3
Přecedíme a přidáme želírovací prostředek bez cukru, pro poměr ovoce - cukr 3:1. Zchladlou směs opět uvedeme do varu a asi 3 minuty vaříme.
 - 
                                4
Dopadne-li želírovací zkouška dobře, plníme želé do sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme šroubovacími víčky.