Růžové víno s malinami v želé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 51.2 mg
 - Vláknina 1743.4 mg
 - Vitamín A 1743.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebrané a opláchnuté maliny nasypeme do hrnce, přidáme nadrcená zrnka nového koření, vodu a na slabém plameni vaříme asi 10 minut. Povařené maliny nalijeme do jemného sítka a necháme pořádně odkapat. Z odkapané šťávy odměříme 125 ml, nalijeme ji do hrnce, přidáme želírovací cukr, přilijeme růžové víno, citronovou šťávu a přivedeme k varu za neustálého míchání. Klokotem necháme vařit asi 4 minuty. Uděláme želírovací zkoušku a pokud dopadne dobře, želé ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími uzávěry.