Želé z instantní kávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 19 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 48.5 mg
 - Draslík 515.4 mg
 - Vláknina 8146.7 mg
 - Vitamín A 8146.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do větší kuchyňské nádoby vsypeme instantní kávu, kterou zalijeme horkou vodou. Z hotové kávy ihned odebereme 1 dl a vše necháme vychladnout. 1 dl kávy smícháme se želatinou, medem a cukrem. Dáme ji do lednice na 30 minut vychladnout. Nezapomeneme párkrát želatinu promíchat.
 - 
                                2
Zbylou kávu opět přivedeme k varu, stáhneme z ohně a za stálého míchání do ní vmícháme připravené želé. Suroviny rozmícháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme Amarettem.
 - 
                                3
Vhodnou plochou nádobu opláchneme ve studené vodě. Na dno naskládáme na kolečka nakrájené banány. Připravenou směs vlijeme do nádoby a dáme do ledničky ztuhnout.
 - 
                                4
Hotové ztuhle želé nakrájíme na úhledné kousky, rozdělíme je na dezertní talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou.