Aspik z růžového vína s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Želatina bílá plátky
  • 100 g Fíky čerstvé
  • 50 g Hroznové víno
  • 50 g Cukr krupice
  • 200 ml Víno růžové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 119.8 mg
  • Vláknina 1675 mg
  • Vitamín A 1675 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Želatinu necháme namáčet ve vlažné vodě.

  • 2

    Mezitím připravíme sirup smícháním cukru s 50ml vody. Víno krátce cca 2min povaříme, přidáme sirup a vymačkanou želatinu a mícháme dokud se nerozpustí.

  • 3

    Fíky podélně nakrájíme na kousky, kuličky hroznového vína rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka.

  • 4

    Když želatina začne houstnout, rozdělíme polovinu ovoce do misek, zalijeme polovinou želatiny a necháme mírně ztuhnout v lednici. Poté doplníme zbytkem ovoce a želatiny, vrátíme do lednice a chladíme min. 2 hodiny.

  • 5

    Podáváme studené.

Komentáře k receptu