Aspik z růžového vína s fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 119.8 mg
 - Vláknina 1675 mg
 - Vitamín A 1675 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želatinu necháme namáčet ve vlažné vodě.
 - 
                                2
Mezitím připravíme sirup smícháním cukru s 50ml vody. Víno krátce cca 2min povaříme, přidáme sirup a vymačkanou želatinu a mícháme dokud se nerozpustí.
 - 
                                3
Fíky podélně nakrájíme na kousky, kuličky hroznového vína rozkrojíme na poloviny a odstraníme semínka.
 - 
                                4
Když želatina začne houstnout, rozdělíme polovinu ovoce do misek, zalijeme polovinou želatiny a necháme mírně ztuhnout v lednici. Poté doplníme zbytkem ovoce a želatiny, vrátíme do lednice a chladíme min. 2 hodiny.
 - 
                                5
Podáváme studené.