Bramborové noky odpalované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Brambory vařené
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 285.6 mg
  • Vláknina 4260.6 mg
  • Vitamín A 4260.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařící osolené vody s máslem zavaříme mouku, odstavíme z ohně a mícháme dohusta. Znovu dáme na oheň a mícháme, až se těsto nechytá vařečky.

  • 2

    Po vychladnutí zamícháme do těsta po troškách rozkvedlané vejce, uvařené, nastrouhané a vychladlé brambory a špetku květu.

  • 3

    Z těsta vykrajujeme malé noky, dáme je na pomaštěný plech a upečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu