Domácí marinované sledě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 250 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 498.6 mg
  • Vláknina 6603.8 mg
  • Vitamín A 6603.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu nalijeme ocet, citronovou šťávu, 125 ml vody, přidáme hořčičná semínka a vše uvedeme do varu. Přidáme očištěné, na špalíčky nakrájené cibulky a vaříme asi 5 minut těsně pod bodem varu. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.

  • 2

    Uvařené brambory rozpůlíme a spolu s řezy ze sleďů je navrstvíme do mísy. Opepříme a zalijeme vychladlou marinádou. Nakonec pokrm posypeme nasekaným koprem. Mísu zakryjeme fólií a sledě necháme alespoň 2 dny rozležet.

Komentáře k receptu