Rukolová pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Rukola
  • 30 g Oříšky piniové
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Minerální voda jemně perlivá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 158.1 mg
  • Vláknina 1447.3 mg
  • Vitamín A 1447.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek nahrubo nasekáme, rukolu omyjeme a zbavíme velkých řapíků. Sýr jemně nastrouháme.

  • 2

    Na pánvi nasucho opražíme piniové oříšky dozlatova, přidáme všechny připravené suroviny, osolíme a opepříme. Vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu. Během mixování přidáváme postupně 4 lžíce oleje. Nakonec přimícháme balsamico a minerální vodu.

  • 3

    Pastu necháme asi 30 minut rozležet.

  • 4

    Podáváme jako zálivku na salát.

Komentáře k receptu