Žemle s houbovou pomazánkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet jablečný
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Žemle tmavá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 292.8 mg
  • Vláknina 6827.8 mg
  • Vitamín A 6827.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nahrubo nakrájíme a pokapeme jablečným octem. V kastrolu rozehřejeme máslo, žampiony na něm za stálého míchání asi 5 minut osmahneme, aby se vydusila tekutina. Necháme vychladit.

  • 2

    Kyselou smetanu smícháme s oloupanou, nadrobno posekanou cibulí, houbami a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby ještě zředíme kyselou smetanou.

  • 3

    Žemle rozkrojíme, spodní polovinu namažeme připravenou pomazánkou a přikryjeme vrchní polovinou.

Komentáře k receptu