Vejce do salátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Pepř černý celý
  • 5 g Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 191.1 mg
  • Vláknina 1492 mg
  • Vitamín A 1492 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme 10-12 minut natvrdo. Po uvaření je naťukneme a ponoříme do studené vody. Po vychladnutí vejce oloupeme, vložíme do nádoby a zalijeme horkým slaným octem, který jsme krátce povařili s kořením.

  • 2

    Po úplném vychladnutí ovážeme nádobu celofánem a uložíme do chladničky.

  • 3

    Takto připravená vejce můžeme několik dní používat k přípravě salátů nebo je podáváme s chlebem a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu