Dip z rokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 150 g Oříšky piniové
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Roketa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 138.3 mg
  • Vláknina 1787 mg
  • Vitamín A 1787 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roketu očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Listy nasekáme. Přidáme prolisovaný česnek. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.

  • 2

    Piniové oříšky opražíme na suché pánvi a nasekáme nahrubo. Smícháme cibuli, oříšky, roketu, čerstvý sýr, jogurt nebo mléko a citronovou šťávu.

  • 3

    Okořeníme solí a cayenským pepřem.

Komentáře k receptu