Med z pampelišek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 1500 g Cukr krupice
  • 200 g Pampeliška květ
  • 800 ml Voda pitná
  • 50 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4.6 mg
  • Vláknina 420 mg
  • Vitamín A 420 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pampelišek otrháme květy, omyjeme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme aspoň 10 minut. Květy scedíme, dáme do plátýnka a vyždímeme do vývaru.

  • 2

    Přisypeme cukr, citronovou šťávu a povaříme 45 minut.

  • 3

    Med nalijeme do sklenic, necháme vychladnout a používáme jako běžný včelí med.

Komentáře k receptu