Bramborové vdolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory vařené
  • 200 g Tuk
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 15 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 354 mg
  • Vláknina 7020 mg
  • Vitamín A 7020 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory smícháme s moukou a osolíme. Přidáme vykynutý kvásek, ušlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto, které necháme kynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta lžící odebíráme kousky, klademe je na pomoučený vál a tvoříme kuličky. Prsty je zploštíme a dáme na pomoučený plech kynout pod ubrousek.

  • 3

    Potom z kuliček oprášíme mouku, vložíme je vykynutou stranou do horkého tuku a zvolna je smažíme.

Komentáře k receptu