Masová směs Kibbi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kmín římský
  • 0.5 kg Bulgur
  • 1 kg Jehněčí maso mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 552.4 mg
  • Vláknina 23338.9 mg
  • Vitamín A 23338.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur namočíme na půl hodiny do studené vody, aby změkl.

  • 2

    Mleté maso smícháme v míse s jemně nakrájenou nebo nastrouhanou cibulí.

  • 3

    Bulgur scedíme přes síto a promícháme s masovou směsí, dochutíme skořicí, kmínem a osolíme. Znovu dobře promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Přikryjeme poklicí a dáme do chladna.

Komentáře k receptu