Med z broskví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Med květový-včelpo
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cukr želírovací
  • 1.1 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 218.9 mg
  • Vláknina 3364 mg
  • Vitamín A 3364 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dužinu z omytých, vypeckovaných a rozpůlených broskví rozmixujeme společně s citronovou šťávou a květovým medem, přimícháme 1 balení želírovacího prostředku bez cukru, pro poměr ovoce-cukr 3:1.

  • 2

    Ovocnou směs (můžeme přidat hrst broskvových listů svázaných kuchyňskou nití) za častějšího míchání přivedeme k varu ve větším hrnci. Doba vaření je různá, záleží na výrobci, proto je potřeba postupovat podle návodu na obalu. Uděláme želírovací zkoušku, je-li v pořádku, vytáhneme svazek broskvových listů a hotový med plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a ihned uzavřeme.

Komentáře k receptu