Pečená jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 239.9 mg
 - Vláknina 9520.7 mg
 - Vitamín A 9520.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme a nařízneme u stopky, vykrajovátkem odstraníme jadřince.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme 50g másla. Jablka naskládáme těsně vedle sebe, posypeme cukrem, skořicí a poklademe zbylým máslem.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 150C.
 - 
                                4
Do mísy nalijeme sklenici vody a citronovou šťávu a pečeme 45-50minut. Pokud je potřeba, během pečení dolijeme vodu.