Opilá avokádová omáčka s kaviárem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Kaviár
  • 5 g Křen
  • 1 ml Tabasco
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Vodka
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Avokádo
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 411.3 mg
  • Vláknina 8871.5 mg
  • Vitamín A 8871.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné avokádo nakrájíme na kostičky. Poté jej vložíme do kastrůlku a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše přivedeme k varu. Směs avokáda a vývaru vaříme tak dlouho, dokud avokádo nezměkne. Poté vše rozmixujeme. K rozmixované směsi přimícháme smetanu. Nyní připravíme jíšku. Do rozpuštěného másla postupně vmícháme mouku. Jakmile se z mouky a másla vytvoří hladká kaše, chvíli ještě opečeme a poté přilejeme k vroucí avokádové směsi. Jakmile avokádová směs zhoustne, přimícháme k ní kaviár, vodku, citronovou šťávu, nastrouhaný křen. Vše dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a tabascem. Podáváme ke krabům, humrům či langustě.

Komentáře k receptu