Pečená treska s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 700 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 92.5 mg
 - Draslík 1121.1 mg
 - Vláknina 1835 mg
 - Vitamín A 1835 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tresky očistíme, odřízneme jim hlavu a ocas, otevřeme je a vykucháme, odstraníme kosti a ploutve a opatrně ryby rozevřeme na plocho. Promyjeme je a dobře osušíme kuchyňskou utěrkou. Omyjeme petrželku, jemně ji osušíme, oloupeme 1 stroužek česneku a nasekáme ho společně s petrželkou.
 - 
                                2
Rozetřeme po dně pekáče trochu oleje a rozložíme v něm naplocho otevřené tresky. Posypeme je nasekanou směsí česneku a petrželky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme zbývajícím olejem a posypeme strouhankou.
 - 
                                3
Pekáč dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Po vytažení pekáče z trouby rozložíme tresky na servírovací mísu, zastříkneme je citronovou šťávou a horké podáváme.