Treska v pomerančové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Treska aljašská
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1440.1 mg
  • Vláknina 7991.8 mg
  • Vitamín A 7991.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme a urovnáme do nekovové nádoby. Zalijeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut stát.

  • 2

    Polovinou oleje vymastíme pekáč a vložíme do něj porce ryby. Na ně navršíme směs oloupané, nasekané cibule, oloupaných, nadrobno nakrájených rajčat a očištěných, na proužky nakrájených paprik. Přelijeme zbylým olejem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.

  • 3

    Poté přilijeme pomerančovou šťávu a pečeme dalších 15-20 minut.

  • 4

    Pokrm ozdobíme kapary, pomeranči nakrájenými na kolečka a mandlovými plátky.

Komentáře k receptu