Cumberlandská omáčka s portským vínem
Suroviny
- 250 g Rybíz červený
 - 1 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Pomeranče
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 6 polévková lžíce Cukr želírovací
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 3.3 mg
 - Draslík 841.5 mg
 - Vláknina 26357.2 mg
 - Vitamín A 26357.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz omyjeme a kuličky otrháme. Mírně je rozmačkáme vidličkou a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a citron důkladně omyjeme, z každého odřízneme cca 5 cm velký kus kůry. Nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                2
V hmoždíři roztlučeme pepř a hořčičná semínka. Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 4-5 min šalotku. Přidáme šťávu vymačkanou z citronu a pomeranče. Poté vmícháme rybíz, ochutíme roztlučeným kořením, worcesterem, vínem, solí, cayenským pepřem a na prudkém ohni cca 5 min povaříme.
 - 
                                4
Omáčku necháme vychladit a podáváme ke steakům nebo roastbeefu.