Hlávkový salát s avokádem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Okurka salátová
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Avokádo
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 673.4 mg
  • Vláknina 18818.8 mg
  • Vitamín A 18818.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme dresink. Do misky dáme citrónovou šťávu, olivový olej, bylinkové máslo, špetku soli a pepře.

  • 2

    Omyjeme hlávkový salát roztrháme ho na kousky, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle salátovou okurku, vložíme do mísy, přimícháme avokádo, které jsme vypeckovali a nakrájeli na kousky. Směs zalijeme dresinkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy a nakrájenou jarní cibulkou i s natí.

Komentáře k receptu