Jablečný sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 266.5 mg
 - Vláknina 7751 mg
 - Vitamín A 7751 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr krátce svaříme s jablečnou šťávou.
 - 
                                2
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nadrobno je nakrájíme. Vložíme je do cukerného sirupu a rozvaříme. Potom jablka prolisujeme sítem, ochutíme citronovou šťávou a calvadosem.
 - 
                                3
Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do jablečné směsi.
 - 
                                4
Sorbet mrazíme v nerezové nádobě za občasného promíchání asi 2 hodiny. Podáváme ve tvaru noků vypíchnutých lžící.