Čekankový salát s hruškami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 30 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 150 g Čekanka
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 477.4 mg
  • Vláknina 15321.5 mg
  • Vitamín A 15321.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme jogurt se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

  • 2

    Červenou čekanku omyjeme, necháme okapat a lístky natrháme na menší kousky.

  • 3

    Hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vyřízneme jádřince, dužinu nakrájíme na tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou.

  • 4

    Natrhanou čekanku a plátky hrušek rozložíme na servírovací talíře, přelijeme jogurtovou směsí, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu