Rýžová kaše s jablky
Suroviny
- 20 g Cukr vanilka
 - 50 g Cukr krupice
 - 200 g Jablka
 - 150 g Smetana 12% (konzumní)
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 70 g Cukr moučkový
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 0.5 špetka Sůl
 - 5 dl Mléko plnotučné
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 8 polévková lžíce Sirup javorový
 - 2 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 51.5 mg
 - Draslík 83.2 mg
 - Vláknina 1920 mg
 - Vitamín A 1920 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 834.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko v kastrůlku osolíme, přivedeme k varu a vsypeme propranou rýži. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, vložíme vyškrábaný vanilkový lusk. Přidáme med, oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka. Nakonec přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Na dno sklenic, misek nebo hlubokých talířů dáme po dvou lžících javorového sirupu. Poté přidáme teplou rýžovou kaši, polijeme v mikrovlnné troubě rozehřátým máslem. Na máslo dáme kakao nebo Granko, vše posypeme moučkovým cukrem a podáváme.