Telecí polévka s ovocem a zeleninou
Suroviny
- 250 g Banány
 - 250 g Cibule
 - 250 g Cuketa
 - 200 g Jablka
 - 12 g Sůl
 - 30 g Petržel - nať
 - 30 g Majoránka
 - 1000 g Telecí maso přední
 - 1 g Pepř cayenský
 - 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 200 g Paprika červená
 - 30 g Tymián čerstvý
 - 300 g Hrušky
 - 500 g Brambory sladké (Batáty)
 - 250 g Passata (drcená rajčata)
 - 80 g Olej slunečnicový
 - 120 ml Víno bílé
 - 650 ml Hovězí vývar základní
 - 40 ml Rum bílý
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 950 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 197.5 mg
 - Draslík 1152.2 mg
 - Vláknina 16640.9 mg
 - Vitamín A 16640.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.1 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, maso rozkrájíme na kostky. Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky, snítky tymiánu, petrželky, majoránky a bobkový list svážeme nití.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme svázané bylinky, papriky, vrátíme zpět maso, zalijeme vývarem, bílým vínem, osolíme, opepříme cayenským pepřem a vaříme zvolna asi hodinu. Mezitím připravíme další ingredience: cuketu krájíme na kostičky, nakládanou kukuřici scedíme, batáty oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky. Vše přisypeme do polévky, vyjmeme svazek bylinek a vaříme dalších 15 minut. Nyní přidáme passatu a vaříme dalších 10 minut. Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, banány oloupeme, pokrájíme na menší špalíčky, přidáme do polévky spolu s hruškami a vaříme 5 minut.
 - 
                                3
Polévku rozdělíme do misek, pokapeme bílým rumem a podáváme.