Ovocný salát s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mascarpone
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Grapefruity
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Máta
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 198.4 mg
  • Draslík 1225.2 mg
  • Vláknina 28800.4 mg
  • Vitamín A 28800.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 294.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče a grapefruity oloupeme, odstraníme bílou dužinu a ovoce rozkrojíme na dílky. Šťávu přitom zachytíme.

  • 2

    Ovoce i se šťávou vložíme do mísy, osladíme 2 lžícemi cukru a zakapeme likérem.

  • 3

    Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem do pěny a vmícháme mascarpone. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme jej do žloutkového krému.

  • 4

    Ovoce a krém upravíme na ohnivzdorné talířky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.

  • 5

    Salát ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu