Dušené hovězí s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Solamyl - bramborový škrob
  • 1000 g Hovězí plec
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 50 g Hrozinky
  • 150 g Pomeranče
  • 4 g Nakládaný zelený pepř
  • 300 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1099 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 1185 mg
  • Vláknina 2764.8 mg
  • Vitamín A 2764.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 113.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Pokrájené maso osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme pokrájenou šalotku, pepř a zalijeme vínem. Zakryté dusíme 40 minut.

  • 2

    Hrozinky opláchneme teplou vodou, osušíme a přimícháme do omáčky, poté dusíme dalších 35 minut. Asi 10 minut před koncem vaření oloupeme pomeranče a rozdělíme je na měsíčky. Šťávu zachytíme do misky, přidáme k ní smetanu a škrob (Solamyl) a dobře promícháme.

  • 3

    Vmícháme do hrnce s masem, přisypeme pomeranče.

  • 4

    Necháme povařit, nikoliv však vařit.

  • 5

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu