Raci v koprové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 374 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 354.5 mg
 - Draslík 983.8 mg
 - Vláknina 570.5 mg
 - Vitamín A 570.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 8.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyté živé raky vložíme do vařící vody s koprem a uvaříme. Uvařené raky vykucháme a maso obereme.
 - 
                                2
Z 30g másle a 20g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/8l vývaru z raků, 1/8l vína a 1/8l kyselé smetany. Vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, citronovou šťávu a nasekaný kopr.
 - 
                                3
Omáčku odstavíme z ohně, vložíme obrané račí maso a necháme je chvíli v omáčce táhnout.
 - 
                                4
Raky podáváme na nahřáté míse. Vhodnou přílohou je dušená rýže.