Blanc - bílý odvar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 10 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3916 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 16.9 mg
  • Vláknina 230 mg
  • Vitamín A 230 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V litru vody rozpustíme mouku, přidáme citronovou šťávu a sůl.

  • 2

    Blanc je druh bujónu, ve kterém vaříme některé potraviny, např. drůbky, černý kořen apod., aby vařením nezčernaly.

Komentáře k receptu