Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 11.3 mg
 - Draslík 106 mg
 - Vláknina 10615.2 mg
 - Vitamín A 10615.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kapustičky vložíme do vařícího vývaru a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Kyselou smetanu promícháme s citronovou šťávou, pepřem, solí, paprikou a majonézou. Omáčku ohříváme na mírném ohni za stálého míchání, ale nevaříme.
 - 
                                3
Měkkou kapustu ocedíme, urovnáme na talířky, přelijeme omáčkou a podáváme jako přílohu.